Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ FENG SHUI





ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ
Βασικό στοιχείο της γιορτινής διακόσμησης είναι το χριστουγενιάτικο  δέντρο γι’αυτό  και φροντίζουμε να το τοποθετήσουμε σε περίοπτη θέση χωρίς όμως να  εμποδίζει την ροή της ενέργειας στον χώρο μας. Αποφεύγουμε να   κλείνει την είσοδο του σπιτιού η οποία είναι η κύρια πύλη εισόδου του Chi. Το ίδιο ισχύει και για τις ενδιάμεσες πόρτες και τις μπαλκονόπορτες.
Επιλέγουμε το μέγεθος του  ανάλογα  με το χώρο που θα τοποθετηθεί. Ένα δυσανάλογα  με το σπίτι μας μεγάλο δέντρο θα «βαρύνει» την ατμόσφαιρα αντι να δώσει τη  γιορτινή νότα που επιθυμούμε. Αντίστοιχα ,ένα δυσανάλογα μικρό και αφρόντιστο δέντρο που τοποθετήθηκε  μόνο και μονό από υποχρέωση θα έναι ένα στοιχείο που θα αποπνέει αρνητική ενέργεια.
Το να στολίσουμε το δέντρο μας με αγάπη και φροντίδα είναι το πιο σημαντικό …αυτό που στέλνουμε σαν δόνηση στο σύμπαν είναι αυτό που θα επιστρέψει σε εμάς! Καλό θα είναι να χρησημοποίησουμε τον κύκλο τον 5 στοιχείων στον στολισμό του δέντρου μας για να έχει αρμονία. Το πράσινο χρώμα συμβολίζει το στοιχείο του ξύλου, το μπλέ και τα ακανόνιστα σχήματα το στοιχείο του νερού, τα κεραμεικά την γη, το κόκκινο και τα φωτάκια το στοιχείο της φωτιάς , τα μεταλικά στολίδια και το λευκό χρώμα το στοιχείο του μέτάλλου.


ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Φροντίζουμε το σπίτι μας να αποπνέει μια αύρα αφθονίας. Τα γλυκά και όλα τα καλούδια που θα αγοράσουμε ή θα φτιάξουμε για τις γιορτές, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε καλαίσθητες  πιατέλες στην κουζίνα ή στην τραπεζαρία μας.
Η όμορφα στολισμένη είσοδος μόνο θετικές δονήσεις μπορεί να φέρει στο σπίτι μας. Στεφάνια και  από φυσικά υλικά στολισμένα με καρπούς, κουκουνάρια ,  ρόδια είναι μια καλή επιλογή. Μπορούμε να φτιάξουμε και τα δικά μας διακοσμητικά με φίλους συγγενείς ή τα παιδιά μας. Μην ξεχνάμε ότι το μήνυμα της γιορτής των Χριστουγέννων είναι η αγάπη και η ομόνοια , ας έρθούμε λοιπόν πιο κοντα δημιουργώντας τα στολίδια μας!
Τις μέρες αυτές είναι πιθανόν να υποδεχθούμε κόσμο στο σπίτι μας. Τα αιθέρια έλαια του πορτοκαλιού, της κανέλας και του περγαμόντου δημιουργούν αίσθηση οικειότητας και βελτιώνουν την διάθεση. Είναι λοιπόν τα ιδανικότερα αρώματα για να κάνουμε τους δικούς μας ανθρώπους να νοιώσουν σαν το σπίτι τους. Εναλλακτικά  μπορείτε να τοποθετήσετε φέτες πορτοκαλόφλουδας στο σώμα του καλοριφέρ ή να βάλετε ένα κατσαρολάκι με νερό στο μάτι της κουζίνας και να ρίξετε μέσα ξυλαράκια κανέλας ,γαρύφαλλου και φέτες πορτοκαλιού. Όταν θα αρχίσει να βράζει το σπίτι σας θα γεμίσει με τις υπέροχες μυρωδιές των βοτάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου